. - Laden Baygın
Astroloji, karma, felsefe, ezoterik ve okült konulara dair yazılarımı, çevirilerimi, videolarımı ve alıntılarımı bulabileceğiniz web siteme hoş geldiniz.
Zafer Özyiğit Troy Karma & Kehanet Astroloji Ekolü Sola Unitas Yaşam ve Takım Koçluğu

Etiketler

.

EKİM 2023 GÜNEŞ & AY TUTULMALARI

Ekim ayı itibari ile yeniden tutulma sezonuna giriyoruz. Güneş ve Ay tutulmaları birbirini tamamlayan enerjiler olduğu için uzun ancak kapsamlı bir yazıda dikkat edilmesi gereken hususları yazacağım.

Öncelikle 14.10.23 tarihli halkalı Güneş tutulması enerjileri ile başlayalım.

Tüm Dünya genelinde iktidar partileri, ülkelerin kredibiliteleri, ulusal repütasyon, kamu kuruluşları, ticaret ve aşırı iklim şartları gündem olacaktır. Bu etkilerin sonucunda faiz oranları, krediler, ipotekler, ulusal borçlanmalar, organize suçlar, mafyatik durumlarda artış, ölüm oranları, doktorlar ile alakalı gündemler karşımıza çıkabilir.

Tutulma “Foramen” isimli sabit yıldız üzerinde meydana geliyor. Ben bu yıldıza “top yere çarpmadan zıplamaz” etkisi ile bakarım hep. Günün sonunda güzellikler veren ancak öncesinde sağlam bir şekilde yere çarpan, iflas ettiren, zorlayan bir yıldızdır. Yöneticisi Venüs TC’nin 3. Evindeki Kuzey düğümü üzerinde olacak. Ciddi fikir ayrılıkları, polarizasyon ve akıl sağlığı problemleri, depresyon ve şizofreni gibi akıl hastalıklarında artışları tetikleyecektir. Yanlış anlaşılmalar, her türlü ikili ilişki, anlaşma, sözleşme gibi konularda anlaşmaların gecikmesi, çatışmalı durumlarda süreçlerin uzaması gibi etkiler mevcut. Bireysel anlamda konsantrasyon problemleri olacaktır. Tutulma Uranüs’e 150 derecelik açı yapıyor. Açıkçası bu tutulma etkileri şoke edici olacaktır.

Tutulmanın Ankara’ya göre yükseleninin işaret ettiği sabian “Bir gemide denizciler eski bir bayrağı indiriyor ve yenisini göndere çekiyor.” Bu sembolün altında önceliklerin değişmesi, yeni standartların gelmesi, bir hedefin arkasından giden kişilerin yön değiştirmesi, bağlılıklarda kopmalar, boşanmalar, arkadan çevrilen işler, vatan hainliği ve dini tartışmalar yatmaktadır. Ülkemiz özelinde bu konular gündem olacakken anayasa değişikliği konusu iyice gündeme taşınacaktır. Bunun için bir referandum yapılabilir ve onaylanabilir.

Tutulmanın Mars’ına ait sabian “Kırılmış bir şişe ve dökülmüş parfüm.” Dünya genelinde kimyasal silahlara, sızıntılara, patlamalara dikkat kesileceğiz. Ülkemizin Güneş’i ile kavuşan Mars, ülke yönetenler ile alakalı sorunlar olabileceğini, dışarıdan görünenle içeride olanın farklı olabileceğini işaret etmekte. Bu noktada dikkatimi çeken bir başka sembolizmayı da yeri gelmişken paylaşmak istiyorum. 28 Ekim tarihinde meydana gelecek Ay tutulmasının drakonik derecesini incelediğimizde de karşımıza çıkan sembol “Bir ulusun yöneticisi”. Genel anlamda kontrol gücüne sahip olma, seçimler, egoistik ve bencil yaklaşımlar, kişinin yaptıklarının sorumluluğunu alması ile alakalı bir sembol olup ülkemizin 10. Evinde Chiron ile kavuşumda. Yine liderler ile alakalı sorunlu gündemler olabileceğini, sağlık sorunları sebebi ile görev bırakılması ve görevin yeni birine aktarılması gibi konular olabilir. Plüton’dan tam kare alan bu pozisyon diktatörlerin ve tiranların dünya genelinde net bir şekilde zorlanacağını işaret ediyor.

Bu tutulma, bulunduğumuz yüzyıl içerisinde Amerika’dan tam izlenebilen 3 tutulmanın 2.si olacak. Bundan bir önceki 2017 tarihinde meydana gelen ve “The Great American Eclipse” olarak kayıtlara geçen bu tutulmalar serisinin 3. ayağı ise 8 Nisan 2024 tarihinde meydana gelecek tam Güneş tutulması olacak.  Oregon’dan Texas’a kada olan bölge, Yucatan (Meksika) bölgeleri taradıktan sonra parçalı olarak Alaska – Arjantin arası bölgede izlenebilecektir.

2017 senesi Amerika’da Donald Trump’ın başkan olma senesi olarak hafızalarımızda. Amerika’nın tutulma haritasını incelediğimizde 2024 seçimlerine kadar politik gündemin son derece hararetli olacağı aşikar. Trump sürpriz yapabilir ancak beklenmeyen bir kadın siyasetçinin de seçim maratonuna dahil olacağını düşünüyorum. Amerika tüm sene boyunca çok ciddi kasırgalar ve iklimsel felaketlerle uğraşmak zorunda kalacak maalesef. Ciddi can ve mal kaybının olacağı krizlerle boğuşacaktır. Dev iletişim firmaları ile alakalı gündemler, değişimler ya da yeniliklerden bahsedebiliriz. Yeni teknolojik atılımlar yapılırken bilginin sansürlenmesi, aktarımı gibi konular halkın gündemini oluşturacaktır. Cargill gibi büyük bir firmanın iflası ya da gıda ile alakalı skandal gündemler olabilir.

Dünya genelinde AVM kapanmaları ya da ticari hayat ile alakalı iniş çıkışlar, borsa hareketlilikleri yoğun yaşanacakken bu kriz ortamı içerisinde fahiş fiyatlı işler ya da sahtekarlıklar gözlemlenecektir, dikkat!

Cinsel hastalıklar, HIV artışı, kan hastalıkları ve kronik depresyon dikkat çeken konulardan.

Dini bir liderin ölümü meydana gelebilir. Ülke liderleri ile alakalı riskli durumlar var açıkçası.

Sönmüş bir yanardağın hareketlenmesi ya da bilinmeyen, üzeri örtülü bir yanardağın hareketlenmesi görülebilir.

28.10.23 tarihli parçalı Ay tutulmasının ise kavuşum yaptığı sabit yıldız Sheratan ve tarot karşılığı da “başrahip (aziz)”. O anın gökyüzüne baktığımızda da Ay ve Jüpiter’in mitolojide “deniz canavarı” olarak geçen Cetus takımyıldızının tam baş bölgesine yerleştiğini görüyoruz. Biraz buradaki sembolleri irdeleyelim.

Hajo Banzhaf’ın “Tarot Yol Rehberi” kitabından alıntılayacağım üzere, Aziz kartının astrolojik karşılığı Yay burcudur ve dini değerler, bunları öğreten kişiler ile alakalıdır. Mitolojik karşılığı ise Chiron centuarıdır. Semboller bizi yanıltmıyor ve Ankara üzerinden açtığımız Ay tutulması haritasında Yay’ın evinin Koç burcu tarafından kesildiğini ve Chiron’un bu bölgede yer aldığını görüyoruz. KAD ve Eris de bu yerleşimi takip ediyor. Mars ise Acrux sabitinde Güneş ve Merkür ile kavuşum – Plutonik etkiler altında. I ching karşılığı bir araya getirme olan bu sembolün hemen yanı başındaki Eris, etkinin “bölme – ayırma” şeklinde çalışacağını gösteriyor. Yani dini konularda ayrışma ve yine dini liderler ile alakalı gündemler olacağının bizlere altını çiziyor. Başak ve Oğlak burcunda Güneş, Venüs ya da Juno’su olanlar tutulma etkisi ile evlilik kararı alabilirler.

Tutulmanın Cetus takımyıldızında yerleşmesi denizlerden, sulardan gelebilecek zararlar, Sheratan etkisi ile de bu sene yine maalesef ciddi depremlerin Dünya halklarını etkileyebileceğini gösteriyor 🙁

Tutulmayı astronomik anlamda incelediğimiz Ay ve Güneş’in hareketleri 3. Ev ve 10. Ev konularını işaret ediyor. Ticaret ve iktidar, genel anlamda da ekonomi olarak düşünebiliriz.

Yalnız bu tutulma ülkemizde iftira konularının ciddi altını çiziyor. Özellikle ticari ve politik alanlarda iftira atılması konularına karşı dikkat. Genel olarak “değişim” bekleyenler daha bekleyecekler. Ay tutulması etkisi dünya genelinde gençler ile alakalı gündemleri getirecektir. Mülteciler ve göç konuları devam eder.

Ülkemiz özelinde daha önce yapılan ülkelerarası bir anlaşmanın faydalarını görebiliriz. Sınırlarımız, askerlerimiz ve topraklarımız ile alakalı sert gündemler oluşabilir.

Tüm Dünya’da ve ülkemizde yeni yeraltı şehirleri, antik kentler ortaya çıkmaya devam edecektir. Yobaz gruplar tarafından antik bölgelerin zarar görmesi konuları gündem olabilir.

Kadınların çıkışından senelerdir bahsediyoruz. Bu yükseliş devam edecek ancak maalesef özellikle ülkemizde birçok ana gündem, kadınlar ile alakalı gündemler üzerinden manipüle edilebilecektir.

Tabii bu ay tutulması ülkemizin 100. Yılına denk gelmesi açısından da son derece önemli! Kadınların ve gençlerin olumlu düşüncelere kanalize olması çok ama çok önemli. Acrux bölgesi düşündüğünü yaratabilen bir bölgedir. Lütfen bireysel olarak endişe ve vesvese yerine olumlu düşüncelere odaklanalım. Depresyon işine çok dikkat lütfen!

 

Tutulmaların bireysel olarak ve Dünya genelinde hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Sevgiler,

Laden 06.09.23

 

 

 

Yorum yok

Yorum Yaz

. Önceki Yazı
. Sonraki Yazı

Emeğe saygı lütfen

Laden Baygın

BEDAVA
İNCELE