2023 EKİM TUTULMALARI- GÜLSEN GÖNENÇ - Laden Baygın
Astroloji, karma, felsefe, ezoterik ve okült konulara dair yazılarımı, çevirilerimi, videolarımı ve alıntılarımı bulabileceğiniz web siteme hoş geldiniz.
Zafer Özyiğit Troy Karma & Kehanet Astroloji Ekolü Sola Unitas Yaşam ve Takım Koçluğu

Etiketler

2023 EKİM TUTULMALARI- GÜLSEN GÖNENÇ

Bu çalışmada 14.10.2023’de gerçekleşecek olan Güneş tutulması ve ardından 28.10.2023’de gerçekleşecek olan Ay tutulmasının Dünya üzerindeki astrolojik etkileri incelenerek yorumlanmıştır. Bunu yaparken tekrar eden döngülerden yola çıkarak, genel durumu anlayabilmek için, geçmiş dönemde gerçekleşmiş benzer bir tutulmanın dünya üzerindeki etkilerine de değinildi.

14 EKİM GÜNEŞ TUTULMASI

GENEL DURUM

 Güneş tutulmaları daha çok toplumsal konularla ilgilidir. Tutulma Terazi burcunda gerçekleşiyor. Gerek Terazi burcunun sembolikleri, gerekse onun hava elementinden öncü nitelikte bir burç olmasını da göz önüne aldığımızda, 

  • politik konular,
  • ülkeler arası diplomatik meseleler,
  • ülke liderleri ile ilgili meseleler, 
  • hükümet değişiklikleri,
  • kadın liderlerle ilgili olaylar,
  • toplumsal yapıdaki bireylere dair düzenleme ve uygulamalar gündemde olabilir.

 Tutulma, halkalı Güneş tutulması şeklinde gerçekleşiyor. Halkalı Güneş tutulmalarında, her zaman bir dış etki, dış kaynaklı bir durum veya olay söz konusudur. Dolayısıyla yukarıda bahsedilen meselelerin kaynağında bir “dış etki”nin varlığını da bilmemiz gerekiyor. Örneğin, iki devlet arasındaki bir mesele, aslında bir üçüncü devlet ya da farklı bir yapının etkisi ile gerçekleşmiş olabilir…

AÇILAR VE GÖSTERGELERİN DURUMU

Tutulmanın yönetici gezegeni Venüs’e, Karma asteroidi ile kavuşumda olan Satürn karşıt durumda. Üstelik ilişki, sevgi, bolluk, bereket gezegeni  dişil Venüs’e, evlilik asteroidi Juno da oldukça yakın durumda. Bu ne demek?

  • İlişkiler, 
  • evlilikler, 
  • ortaklıklar, 
  • kadın hakları,
  • kazanç ve para konuları 

ile ilgili yapısal düzenlemeler, kısıtlamalar, engeller gündemde olabilir. Örnek vermek gerekirse; vergi artışları, borsalara, bankalara, kriptolara getirilen ekstra düzenlemeler, büyük şirketlerin ortaklık yapısının bozulması, boşanma sayısında artış, kadın hakları ile ilgili sorunlar. Tutulmanın dekanına da baktığımızda boşanma oranlarında artışların görünme olasılığı artıyor…

 Ayrıca tutulma anında ışıklara; kendisi cüce, etkisi dev olan Pluto kare açı yapıyor. Üstelik bu da yetmez gibi, yaralı şifacı Chiron da tutulmaya karşıt açıda. Bunun meali ise;  yukarıda bahsedilen konularda dönüşümlerin kaçınılmaz olduğu, kolay olmayacağı ve acıtacağı şeklinde yorumlanabilir… 

 Foramen sabit yıldızı, tutulma anında ışıklara oldukça yakın. Foramen’in ait olduğu takım yıldızı Argo, gemilerle ilgili olduğu için ve tutulmaya Pluto ve Chrion’un yaptığı açılarını da dikkate aldığımızda; gemi ve deniz kazaları, deniz yoluyla yapılan ticaretlerle ilgili sıkıntılar olabilir. Ezoterik anlamda Argo, tekamül ile  ruhun yön bulması ile ilgisi olduğu için, gerçekleşecek olayların -açıların da kamçılaması ile- sert, lakin dönüşüm amaçlı bitişler etkisi taşıyabileceği anlamına gelebilir.

 Tutulmanın indifikatör gezegeni Merkür, 17 Ekim’de tutulma derecesine gelerek tutulmayı tetikleyecek. Fakat bu küçük bir fragman olacak aslında. Çünkü tutulmanın signifikatör gezegeni Venüs 27 Kasım’da tutulma derecesine gelecek (21 derece Terazi).  Ama ondan önce de 28 Ekim’de bir Ay tutulması(etkileri daha sonra açıklanacak) olacak. 27 Kasım’daki Venüs’ün Güneş tutulma derecesine gelmesi ile gökyüzünde şu açılar hakim olacak:

  • Venüs-GAD kavuşum (Terazi)
  • Venüs-Uranüs 150lik (Terazi-Boğa)
  • Venüs-Chiron karşıtlık (Terazi-Boğa)
  • Güneş-Mars kavuşum (Yay)

 Tutulmanın etkilerini 27 Kasım’da daha sert görebiliriz. Ayrıca borsa ve para piyasalarında sert dalgalanmalar, evlilik ve ortaklıklar konusunda acı olaylar, şiddet olaylarında artış, askeri olaylar, fanatik eylemler gözlemlenebilir. 

DİĞER TESPİTLER

  • Tutulma anında Ay, Güneş’in üzerine 9. Ve 10. Ev civarlarından gidip, 12. Ev civarından çıkarak örtüyor. Devlet yöneticileri, liderler, papalık gibi din önderleri ile ilgili meselelerde bilinmeyen, gizli olaylar veya kayıplar olabilir. 
  • Tutulma güney yönünde olacağı için, kollektif olarak geride bırakmamız gereken eğilimlerimizi, alışkanlıklarımızı, bağımlılıklarımızı, artık eskimiş bu zamana uymayan mantarlaşmış yapıların sonlanması ile ilgili olacaktır. Bu etkiler malefik olacaktır.
  • Tutulma uzun süreli bir tutulma (5 dakikadan fazla). Dolayısıyla etkileri de en az 5 yıl olur. Ama ilk etkisini daha önce bahsedildiği üzere bu sene Kasım’da gösterecektir.
  • Tutulmanın ASC’si benim baktığım yerde Boğa’da Algol’de  olduğu için 7.ev de haliyle Algoloid’tir ve  tüm köşe evler sabit burç enerjisi taşıdığından tutulmanın getirdiği dönüşümler sert olacaktır ve dönüşümlere karşı direnç gösteren tepkiler olacaktır. 

SABIAN SEMBOLÜ

 Tutulmanın Sabian sembolü “çeşme başında kuşlara su veren çocuk”  olup, sembol, diğerlerine karşı doğal biçimde yardımsever olmak ile ilgilidir. Bizler, sonsuz varoluş okyanusunda anlık kum taneleri olsak da, aynı zamanda varoluşun armağanlarını, seçtiğimiz amaçlar için kullanma olanağına sahip güçlü ve önemli yaratıcılarız da. Bu nedenle, başkalarına yardım etmek ve onlara özenle ilgi göstermek için; yeteneklerimizi, becerilerimizi ve hayal gücümüzü kullanmayı seçebiliriz. Bu yaklaşım, ancak, yaşamın özünün derin anlamını kavradığımız zaman gerçekleşir… 

 Sonuç olarak bu tutulma, yaşamda ben-öteki ayrımını keskinleştirmeden, diğerlerine (insan, hayvan, bitki farketmez) şefkat ve anlayış gösterip, yardım ederek, tekamülümüzü gerçekleştirmemiz gerektiği yönünde mesajlar içeriyor. Bu şekilde bir yaklaşım, aslında diğerlerine karşı tutumumuzu gösteriyor gibi gözükse de özünde kendimize ve bütüne olan bir tutumun göstergesi olduğunu bize hatırlatıyor. 

2005’TEKİ S-134 SAROS NOLU TUTULMADAKİ BAZI ÖNEMLİ OLAYLAR

Ekim 2005’te Terazi’deki halkalı Güneş tutulması dönemlerinde dünyada  gerçekleşen bazı önemli olaylar: 

-Kaşmir’de büyük bir deprem oldu (Geçenlerde Fas’ta büyük bir deprem oldu)

-Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik süreci başladı (şu günlerde de bu sürecin sonlanması konuşuluyor)

-Saddam Hüseyin yargılanmaya başlandı (Terazi öncü burç olduğu için liderlerin kafası gidiyor)

-Afrika’da ilk kez bir kadın, devlet başkanı oldu. (Öncü burçta Venüsyen tutulma etkisi)

-Dünya’da ilk yüz nakli yapıldı (estetik operasyonu Terazi. Yüz bölgesi de Koç. Koç-Terazi aksı tutulması)

-Merkel, Almanya’nın ilk kadın şansölyesi oldu. (Venüsyen öncü burçta tutulma etkisi)

-Çad, Sudan’ın desteği ile isyancıları bastırmak için iç savaşa girdi (halkalı tutulma olduğı için arada başkaları var)

 

28 EKİM 2023 PARÇALI AY TUTULMASI 

GENEL DURUM

Boğa burcunda parçalı bir Ay tutulması gerçekleşecek. Parçalı Ay tutulmaları, Ay’ın Dünya’nın gölgesine kısmen girmesi ile gerçekleşir ve astrolojik olarak etkileri 4 dolunay enerjisine sahiptir. Bu nedenle bu tutulma önem arz ediyor.

Tutulmanın Boğa burcunda gerçekleşmesi de 

  • güven,
  • maddi değerler,
  • istikrar,
  • huzur arayışı

 konularının gündemimizde olacağını gösterir.

 Ay tutulmaları karşılıklı enerjiler olduğu için sebep-sonuç ilişkisi üzerinedir. O nedenle Ay tutulmasının hayatımıza sokacağı konuyla ilgili sebepleri Güneş (eril enerjiyi temsil ettiği için) belirler. Boğa’nın karşısında yer alan -yani Güneş’in olduğu burç- Akrep olduğu için krediler, bankalar, vergiler, sigorta, cinsellik, dönüşüm, ölüm, gizemli konular, psikoloji, arkeoloji, metaforik anlamda veya gerçek anlamda yeraltı konuları sebep teşkil edebilir. Dolayısıyla bu alanlarda güven, maddi değer, istikrar ve huzur arayışı söz konusu olabilir. 

 Ayrıca benim baktığım yerden tutulma 5-11 aksında gerçekleşeceği ve tutulmanın yükseleni Yengeç olduğu için ve yükselen Wasat yıldızı ile kavuştuğu için; çocuklar, borsa, eğlence sektörü, spekülatif yatırımlar, doğum kontrol konuları gibi meselelerde sıkıntılı durumların meydana gelmesi, sosyal gruplarda tartışılması, gelecek planlarının gözden geçirilmesi gibi durumlar da olabilir.

 Ay tutulmaları daha bireysel etkilere sahip olduğu için, bundan bir önce gerçekleşmiş olan Güneş tutulmasının kollektife etkisi daha baskın olacaktır.

 Tutulmayı Dünya’dan kısmen gözlemleyen bölgeler;  Doğu Amerika, Avrupa, Afrika, Asya, Avustralya olacağı için, oraları daha fazla etkileyecektir. Süresi 1 saat  12 dakika olacak ve bu bir Ay tutulması için uzun olmayan bir zamandır. Dolayısıyla etkilerinin de uzun sürmesi beklenmez. 

AÇILAR VE GÖSTERGELERİN DURUMU

 Ay’ın, tutulmanın signifikatör gezegeni olan Venüs ile 135’lik açısı, Merkür ve Mars karşıtlığı ve üstüne yetmez gibi Ay’ın Jüpiter’le 6 orbla kavuşumu yani durumun büyümesi var. Venüs’ün ayrıca Neptün ile karşıtlığı, Güneş’le 45lik açısı var. Bu ne anlama gelebilir? Zihinsel ve fiziksel çatışmalar, kavgalar, karar vermede zorluklar, aldanmalar, hayal kırıklıkları, dolandırıcılıkların su yüzüne çıkması. Venüs’ün Uranüs ile ve Ay’ın da Juno ile uyumlu açıları belki koruyucu etkiler yapabilir.

 Yine de tutulma anında Ay, Sheratan bölgesinde olduğu için bu tutulma tehlikelidir. Duygusal olarak yıpratıcı olaylar, merhametsiz tavırlar, kazalar, depremler, silahlı çatışmalar olabilir. 

DİĞER TESPİTLER

  •  Tutulma anında Ay, Dünya’nın 5.evine göre gölgesine giriyor, 11’den çıkıyor ve gölgesi tekrar 5’e girip tamamlanıyor. Zaten 5-11 aksını vurgulamış idik.
  •  Tutulma anında Jüpiter retro pozisyonda ve tutulmaya yaklaşık 5 derece yakınlıkta olduğu için, Jüpiter’in retro olduğu 25 Ekim 2022’deki Güneş tutulmasındaki konuların kapanmasını sağlayacaktır. O tutulma Boğa-Akrep aksında olduğu için, Boğa-Akrep aksındaki tutulmaların meselesini kapatan bir tutulma olacaktır.
  •  Tutulma yöneticisi gezegen Venüs, 5 derece Akrep’e geldiğinde, daha önce bahsedilen sebepleri tetikleyebilir. Çünkü tutulma anındaki Güneş’in derecesine gelecek.
  •  En son S146 no’lu Ay tutulması, daha önce 2005’teki yukarıda bahsedilen Güneş tutulmasının akabinde Koç burcunda olmuştu. Elbette ki nasıl bu Ay tutulması, son Güneş tutulması ile ilişkili ise, o tutulmalar da birbirleriyle ilişkili idi. Dolayısıyla 2005’teki Güneş tutulması dönemindeki olayları bu tutulma da kapsar.

SABIAN SEMBOLÜ

 Tutulma anında Ay’ın derecesinin Sabian sembolü “derin bir vadi boyunca inşa edilmekte olan köprü” olup, ayrılığa son vermek için köprüler kurmak ile ilgilidir. Felaket verici bir aksiliğin ardından, Dünya bizi yutmak için açılmış gibi hissedilebilir. Ayrılık ve yalnızlık hissini ortadan kaldırmanın en iyi yolu, hayata katılımımızın ve önemimizin önemli kanıtlarını veren zorlu bir topluluk projesine katılmaktır.

BİTİRİRKEN

 Sonuç olarak, kendinden hemen önceki Güneş tutulmasının da etkilerinin üzerine gerçekleşen bu tutulma gözönüne alındığında, tutulmanın zorluklarının arkasındaki asıl amacın,

  • toplumsal bilince sahip çıkmak,
  • kollektife hizmet etmek gibi meselelerin karşılanması için bizim uyandırılmamız yatıyor.

 Gerek benim baktığım yerden 5-11 aksında tutulmanın gerçekleşmesi, gerekse tam tutulma anında Ay’ın Dünya’nın 5.ev bölgesinden girip 11.evinden çıkması da kollektif konulara olan vurguyu güçlendirmektedir. 

Olumlu ya da olumsuz olarak tanımladığımız var olan her şeyin altında bazen göremediğimiz  ama mutlaka fark etmemiz gereken anlamların olduğunu ve bu anlamların da birlik bilincinden geçtiğini hatırlatan bu tutulmaların, bütünün hayrına olması dileği ile,

Gülsen Gönenç

 

Yorum yok

Yorum Yaz

. Önceki Yazı
VENÜS BAŞAK BURCUNDA-Gülsen Gönenç Sonraki Yazı

Emeğe saygı lütfen

Laden Baygın

BEDAVA
İNCELE