. - Laden Baygın
Astroloji, karma, felsefe, ezoterik ve okült konulara dair yazılarımı, çevirilerimi, videolarımı ve alıntılarımı bulabileceğiniz web siteme hoş geldiniz.
Zafer Özyiğit Troy Karma & Kehanet Astroloji Ekolü Sola Unitas Yaşam ve Takım Koçluğu

Etiketler

.

Son zamanlarda sıklıkla karşıma balinalara ait haberlerin çıktığını fark ediyorum. Ülkemizde de pek sık rastlanmamalarına rağmen görünmeleri, küresel ısınma kaynaklı rahatsızlıklarının zaten çok ciddi bir göstergesi. Sular çok ısındı. Peki balinalar bize neler anlatmaya çalışıyor olabilir ve biz bunu astroloji ve semboller dili ile yorumlayabilir miyiz? Elbette!

Astrolojiyi derin çalışanlar takım yıldızlara ve arkalarındaki mit ve mitoslara dikkat ederler. Gökyüzünde, içerisinde Koç Burcunda yer alan Deneb Kaitos, Baten Katios; Boğa burcunda yer alan Mira (Mirach), Menkar gibi sabit yıldızıları barındıran “Cetus (the Whale)” isimli bir takım yıldız vardır. Anın haritasında Jüpiter’in Menkar hattında olması şaşırtıcı değil. Meraklıları mitolojisine göz gezdirebilirler ancak bu “deniz canavarı”nın hikayesinin alt mitosları Gorgon Medusa’nın kafasının Perseus tarafından kesilmesine kadar gitmektedir. Demek ki bize balinalar Algol sabitini de işaret ediyorlar. Andromeda kompleksinden tutun, aile içi felaketlere uzanan farklı mitoslar da içinde barındırmaktadır. Bu mitolojinin geçtiği iki farklı bölge vardır. Biri Etiyopya bölgesi, diğeri ise İsrail kıyısında bulunan “Tel Aviv”dir.

Şimdi biraz da balinaların bize işaret etmeye çalıştıklarını astrolojik olarak nasıl yorumlayabiliriz bakalım:

Cetus takımyıldızı mundane anlamda tsunamiler, denizlerden gelebilecek zararlar ve afetlerle alakalıdır. Düğümler’in Koç – Terazi aksında olduğunu bildiğimize göre Kuzey düğümü Aralık Sonu itibari ile Ocak ayı ilk haftalar dahil “Baten Kaitos” bölgesini tarayacak. Bu bölge “büyük gemi kazaları” ile ilgilidir. Göçler ile alakalıdır. Depresif ve zorlu bir yıldızdır. Merkür ve Mars da o tarihlerde Yay burcunu tarayacak ve Merkür Retro yapacak. Bu da, ülkeler arası yaşanabilecek yer değişiklikleri, sorunları hatta ülke iflaslarını gösterebilir. Baten Kaitos varsa, “bir kere batacaksın” demektir.

Balinaların bize işaret ettiği diğer sabit yıldız ise Deneb Kaitos. Kad kavuşumun bizi Aralık 2024’e atıyor! Deniz felaketleri haricinde askeri olaylarla da alakalı yine agresif bir yıldızdır. Sonuçta Koç bölgesi! Hatta, Koç burcunun da en fevri olduğu bölgeye geldik diyebiliriz. Bu dönemde oto-immune sistemiyle alakalı hastalıkların görünmesi ya da sevimsiz bazı hastalıkların artışının gözlemlenmesi muhtemeldir.

Jüpiter’in, balinaların işaret ettiği diğer sabitlerden biri olan Menkar üzerinde gezindiğini görüyoruz tam da bu günlerde. Tanrılar tanrısı, bizlere balinalar aracılığı ile ne anlatmak, neyi gün yüzüne çıkartmak istiyor olabilir? Menkar sabiti Cetus takım yıldızının burnuna denk gelir. Bu bölgeyi Uranüs tararken maalesef büyük afet yaşandı. Jüpiter 5 Eylül’e kadar ileri pozisyonda burayı tararken sonrasında Retro hareket yapıp gerileyerek bugünden 10 Ekim 23’e kadar bu sabitte Retro yapacak. Dünya genelinde deprem haberleri karşımıza çıkabilir. Yoksulluk, kıtlık, yangınlar, üzüntüler… Tarımsal sorunlar, büyük ve küçükbaş hayvan ölümleri gibi etkileri vardır. Gece uyku tutmadı, karşıma çıkan bir balina videosu bize neler anlatıyor diye düşünerek yataktan fırladım ancak pek de iyi haberler veremedim.

Algole hiç girmeyelim şimdilik, onun yerine balinaların diğer sembolizmlerine bakarak, bizlere nasıl ışık tutabilirler ona bakalım. “Balina” aslında tüm kültürlerde çok bilge bir hayvandır. Her ne kadar mitolojisinde bir canavar olarak görünse de, biraz konuya kurban gitmiş bir durumdadır. Bilgelik, nezaket ve zeka ile ilişkilendirilmesinin yanı sıra psişik yetenekleri ve derinleşmeyi de ifade eder. Vietnam’da balinalar o kadar ulu yaratıklardır ki, ölümlerinden sonra halk onlara cenaze töreni düzenlerler. Dinler tarihinde “Yunus Peygamber” ile alakalıdır. İslamiyette Yunus Duası, sıkıntılı, vesveseli zamanları kolaylaştırmak adına okunmaktadır. Yunus Peygamber’in yaşadığı bölge olan Kuzey İsrail, yine bize bir işaret vermektedir.

O zaman, bilgelik, nezaket ve zeka bizimle olsun; balinalar kendi ekosistemlerinde sağlıkla yaşasın ve karma tecelli ederken bizleri en iyi şekilde göz etsin diyerek, işbu yazıma son veriyorum 🙂

Bütüne şifa olsun.

Sevgiler,

Laden – 08.08.23

Yorum yok

Yorum Yaz

. Önceki Yazı
. Sonraki Yazı

Emeğe saygı lütfen

Laden Baygın

BEDAVA
İNCELE