. - Laden Baygın
Astroloji, karma, felsefe, ezoterik ve okült konulara dair yazılarımı, çevirilerimi, videolarımı ve alıntılarımı bulabileceğiniz web siteme hoş geldiniz.
Zafer Özyiğit Troy Karma & Kehanet Astroloji Ekolü Sola Unitas Yaşam ve Takım Koçluğu

Etiketler

.

 

21 Nisan 2024 tarihinde önemli bir göksel olay yaşayacağız. Özellikle 8 Nisan 19 derece Koç burcu Güneş tutulmasını da yöneticisi Venüs’ün bu derecede yerleşmesi ile tetikleyecek olan bu olay ise Uranüs ve Jüpiter’in Boğa burcunda tam kavuşumu! MS 1100 yılından günümüze 1181, 1858 ve İkinci Dünya Savaşı tarihlerinden 1941 yılında meydana gelen Boğa burcu kavuşumlarının benzeri olacaktır.

 

1941 yılında meydana gelen Algol sabitli en son kavuşumda düğümlerin 29 derece Başak – Balık askında olduğunu görüyoruz. En zor yıldız sabitlerinden üçünün başrolde olması, Ay’ın Terazi noktasında olması, kavuşumun Mars tam karesi, Güneş Satürn’ün de Boğa burcunda kavuşumu gibi yerleşimler, o dönemde yaşanan büyük acılar ve savaşları net bir şekilde anlatır nitelikte.

 

Boğa burcunda meydana gelen bu büyük enerji salınımlarında yöneticisi Venüs’ün konumlanması çok önemlidir. Enteresan şekilde 1941 kavuşumunda Venüs’ü 2024 kavuşumu derecesi olan 21 derecede görüyoruz. Kavuşum adeta bir önceki kavuşumu tetikliyor. Bununla birlikte 1941 kavuşumu Boğa etkisinde idi ve İkinci Dünya savaşı sonrası başlayan hızlı sanayileşme ve yenilenme dönemini de fişeklemiş oldu.

 

Bu Nisan ayında yaşayacağımız kavuşumun ise yöneticisi 19 derece Koç burcunda ve Chiron ile tam kavuşum. Bu derece 8 Nisan tarihinde yaşayacağımız, literatürde “The Great American Eclipse” olarak da geçen güçlü Güneş tutulmasının derecesi. Bu da aslında 21 Nisan tarihinin Uranüs – Jüpiter kavuşumu haricinde Güneş tutulmasının tetiklendiği tarih olması anlamında daha da önem kazandığını gösteriyor.

 

Amerika’da halihazırda başlamış olan eyaletler arası anlaşmazlıkların bu noktada sakinlemesi mümkün olmayacaktır. Amerika’nın kademeli şekilde bölünmesi tüm Dünya’da büyük etkiler oluşturacaktır.

 

2024 kavuşumunda Uranüs’ün de ileri pozisyonda olduğunu görüyoruz. Biz karma astrolojide bunu pek sevmeyiz. Uranüs’ün öngörülemez etkilerini artıracak nitelikte bir durumdur. Kavuşum derecesinin Sabianı “Beyaz bir güvercin bulanık suların üzerinden uçuyor” adeta barış arayışının biraz daha uzun süreceğini işaret etmekte. Koç burcundaki gezegen birikimleri askeri hareketlilikler ve zorunlu göçler etkisinde. Yeraltı suları ve sularda tehlikeler olabilir.  Bireysel ve kollektif sınırların zorlanacağı ve dönüşeceği zamanlar kapıda.

 

1941 kavuşumunda düğümlerin olduğu bölgede 2024 kavuşumunda Ay ve Neptün’ü görüyoruz. Ay’ın sabit yıldızı halkların akıllanması için daha gözyaşı dökülmesi gerekeceği yönünde maalesef. Satürn’ün Ankaa yerleşimi yeniden doğuş için büyük kayıplar ve farkındalıklar gerektiğini gösteriyor.

 

Güneş’in sabianı ise yine şaşırtmıyor: “Bir elektrik fırtınası”. Önümüzdeki süreçte teknolojik konular, kesintiler, nükleer gündemler – ki bunları senelerdir yazdık bu günler için – mevzuu olacaktır.

 

Bu tarz yavaş gezegenlerin kavuşum enerjileri çok güçlüdür ve toplumlarda büyük dönüşümlere sebebiyet verir. Uranüs Dharma gezegeni ve mitolojideki tüm yapıların kafası karışık büyük babasıdır. Jüpiter ise tanrılar tanrısıdır, büyütücü ve genişleticidir. Adalet mekanizması, ahlak ve dini konulardır. Uranüs bireysel anlamda dharmamızdır. Her halükârda bu kavuşum bireysel ve toplumsal anlamda “akıl sıçramaları” yaratacaktır. Teknoloji ilerlerken teknolojiye ulaşımda aksaklıklar olacaktır. Blue-beam tarzı ve her türlü teknolojik manipülasyonlar ciddi önem kazanabilir. Oğlak, Başak, Boğa, Balık, yengeç burçlarının son derecelerinde gezegeni olanlar için büyük sıçramalar zamanı! Boğa burçları, Akrep’teki gezegenlerine baksınlar. Eğer baskı altında değilse hak ediş edinebilirler. Eğer harita zorlu ise yaşamlarında mevcut bazı sorunların büyüme riski olabilir. Aynı derecelerdeki Akrep ve Aslanlar ise sıçramaları sert bir şekilde yaşayabilirler. Yay ve Terazi burçlarının akibeti biraz haritalarına bağlı. 150’lik açı çalışacağı için o bölgelerde gezegen konuları hakkında (20-21-22 derecelerde geegenler var ise) ani farkındalıklar olabilir. Her halükarda herkes Venüsyen değerlerle sınanmaya devam edecektir. Sahip olduklarımızla sınanmak, ben, benim, bana ait gibi sahiplenmelerimizin sınanacağı süreçleri tetikler Boğa ve değiştirmekte zorlandığımız, biriktirdiğimiz, sümen altı ettiğimiz yanlarımızı işaret eder. Boğa, yedi günah ile ilgilidir. Koçta’ki stelyum yeni başlangıçlar için bizleri zorlarken Eris efekti kaos olmadan düzenin oluşamayacağı gerçeğini gösterircesine bölgeye hâkim.

 

Yine de bireysel anlamda çok büyük gelişmeler de verebilecek ve elbette günün sonunda halkların da faydasına olacak bu göksel olay mucizeler getirsin! İki büyük koruyucu bir o kadar da adaletli enerji mutlak suretle çok güçlü hak edişler de beraberinde getirecektir.

 

Astrolojide bu gibi kavuşumlara sahipkıran enerjisi de denilmektedir. Önemli liderlerin gelişini işaret eden yapılardır. 25 Mart tarihinde oluşacak Ay tutulması da yeni liderlerin oluşumunu işaret etmekte. 21.12.20 tarihli Satürn Jüpiter’in 0 derece Kova burcundaki sahipkıranı hakkındaki yazıma web sitemden ulaşabilirsiniz.

 

Jüpiter’in büyüten koruyucu enerjisi ile Uranüs’ün bilgeliği hepimize güzellikler getirsin!

 

Sevgi ve özgürlükle,

Laden – 17.03.24

 

 

 

 

 

Yorum yok

Yorum Yaz

. Önceki Yazı
. Sonraki Yazı

Emeğe saygı lütfen

Laden Baygın

BEDAVA
İNCELE