. - Laden Baygın
Astroloji, karma, felsefe, ezoterik ve okült konulara dair yazılarımı, çevirilerimi, videolarımı ve alıntılarımı bulabileceğiniz web siteme hoş geldiniz.
Zafer Özyiğit Troy Karma & Kehanet Astroloji Ekolü Sola Unitas Yaşam ve Takım Koçluğu

Etiketler

.

Comet 12P/Pons–Brooks yani “The Devil Comet – Şeytani kuyruklu yıldız” 71 sene sonra bizleri yeniden ziyaret ediyor!

Astrolojinin derinlemesine incelenmesinde kuyruklu yıldızlar gözlemi de son derece önemli bir göksel fenomendir. 71 sene önce yani en son 1953 yılında gözlemlendiğini göz önünde bulundurup o seneye bir göz attığımızda yine Amerika’da başkanlık seçimlerinin yapıldığını ve Cumhuriyetçi Eisenhower’ın başkan seçildiğini görüyoruz. Buradan yola çıkarak Trump’ın bu seçimlerde daha şanslı olabilme ihtimalini görüyorum.

Wikipedia’dan baktığımız zaman 1953 senesinde meydana gelen olaylar ana başlıklar halinde şu şekilde:

 

20 Ocak – General EisenhowerAmerika Birleşik Devletleri Başkanı seçildi.

26 Ocak – 1952 yılında resmi olarak kurulan Gümrük İşbirliği Konseyi, ilk toplantısını üyesi olan 17 Avrupa ülkesi ile Brüksel’de yapmıştır.

28 Şubat – Ankara‘da TürkiyeYunanistan ve Yugoslavya arasında Balkan Paktı imzalandı.

18 Mart – YeniceGönen‘de meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremde 265 vatandaş öldü.

21 Mart – II. Dünya Savaşı sonrası boşaltılmış olan Alman Elçiliği tekrar bu ülkeye verildi.

4 Nisan – Deniz Kuvvetleri’ne bağlı Dumlupınar denizaltısı, NATO tatbikatından dönerken Çanakkale Boğazı‘nda İsveç gemisi Naboland’la çarpışarak battı; 81 denizci öldü.

28 Mayıs – Kore Savaşı‘nda 28-29 Mayıs çatışmalarında Türk tugayından 155 kişi öldü.

29 Mayıs – Edmund Hillary ve Tenzing Norgay, Nepal/Tibet’teki Everest Dağı‘na tırmanan ilk insanlar oldu.

29 Mayıs – İstanbul’un Fethi‘nin 500. yıl dönümü

2 Haziran – Edingburg Düşesi, Prenses Elizabeth Alexandry Mary Birleşik Krallık Kraliçesi olarak taç giydi. Taht ismi olarak II. Elizabeth unvanını aldı.

27 Temmuz – Amerika Birleşik DevletleriÇin ve Kuzey Kore arasında imzalanan ateşkes antlaşması ile Kore Savaşı fiilen bitti.

1 Ağustos – Yeşilköy Havaalanı ilk kez uluslararası hava trafiğine açıldı.

16 Ağustos – İzmir Selçuk Panayakapu’daki Meryem Ana Evi, onarılarak hizmete açıldı.

4 Kasım – Ankara Etnografya Müzesi’nde Atatürk‘ün kabri açıldı.

10 Kasım – Atatürk‘ün 15. ölüm yıldönümünde Ankara Etnografya Müzesi‘nde olan naaşı Anıtkabir‘e taşındı.

 

Görüldüğü üzere gündemin çok sıcak olduğu bir sene yaşanmış! Bu anlamda benzeri konuların yaşanması ya da o dönemde yapılan anlaşmaların/sorunların benzer şekillerde gündeme gelmesi olabilir. Deniz kazalarına ve askeri kayıplara dikkat çekiyor maalesef.

Everest’in iki katı büyüklüğünde olan kuyrukluyıldız Balık takımyıldızından 22 Mart tarihinde sistemimize girdi. 30 ve 31 Mart tarihlerinde Koç burcu takımyıldızında Hamal sabiti ile kavuşarak bizlere merhaba diyor! Hamal sabiti, Koç takımyıldızında Koç’un Sheratan ile birlikte iki boynuzundan birinde yer alır. Maalesef bu noktada haberler iyi değil  Astrolojideki en tehlikeli, bir Algol kadar zararları olabilen bir sabit yıldız bölgesi burası. Koç’un sağ boynuzu, fena şekilde toslayan bir bölge! Şiddet, zulüm, vahşilik, kasıtlı işlenen suç ve kriminalite veren, “the battle star” yani savaş yıldızı olarak geçen bir yapıdır. Boğaz ve tirod sorunları da verebilen bir yapıdır.

8 Nisan’da meydana gelecek Güneş tutulmasında da tutulmanın birinci dereceden izlenebileceği Meksika, Teksas, Arkansas, Indiana, Ohio, New York, Detroit, Toronto, Montreal bölgelerinde çıplak gözle bakıldığında Jüpiter’in yanında belirecek. Bu bölgelerde tutulma etkisi ile başlayan etkilerin büyük olaylara dönüşeceğini bize işaret ediyor Jüpiter’in büyüten enerjisi ile.

13 Nisan’da ise sahipkırana doğru giden Jüpiter Uranüs ve de “7 günah ile bağlantılı Plaiades (7 kız kardeşler) bulutsusu ile hizalanacak! Yok, ağlamıyorum, gözüme bir şey kaçtı 🙂 Bu hizalanma doğu yönünde olacak ve dünyanın doğu bölgelerinde hareketliliğe sebep olacaktır. Sonrasında 20 Mayıs’ta Güney yarı küreye geçerek savaşçı, atak ve acımasız Orion takımyıldızının dev mavi sabiti Rigel’da konuşlanacak. Rigel yenilik ile alakalıdır. Bize “Haydi artık eskiyi bırak ve yeniliklere doğru git der! Rigel aynı zamanda mavi bayraklı ülkeler ile alakalıdır. Bu anlamda Rusya, Yunanistan, İsrail, Romanya, Küba, Arjantin, Ukrayna gibi ülkelerin haberlerini duyabiliriz.

2 Haziran’da dünyaya en yakın pozisyona gelecek olan comet sonrasında yine tam 71 sene sonra yani 2095 yılında yeniden torunlarımızı ziyaret edecek.

Kuyrukluyıldızın tüm dünyaya barış, huzur ve farkındalık getirmesi dileğiyle…

Laden – 29.03.24

Yorum yok

Yorum Yaz

. Önceki Yazı
. Sonraki Yazı

Emeğe saygı lütfen

Laden Baygın

BEDAVA
İNCELE