. - Laden Baygın
Astroloji, karma, felsefe, ezoterik ve okült konulara dair yazılarımı, çevirilerimi, videolarımı ve alıntılarımı bulabileceğiniz web siteme hoş geldiniz.
Zafer Özyiğit Troy Karma & Kehanet Astroloji Ekolü Sola Unitas Yaşam ve Takım Koçluğu

Etiketler

.

Juno asteroiti Mayıs ayına kadar devam edecek olan Boğa burcu seyrine başladı. Juno Boğa burcunda evliliklerden çok para ve bankacılık sistemlerini işaret eder. Moneta kelimesi “monere” kökeninden gelir ve uyarıcı Juno anlamındadır. Monetary system dediğimiz “parasal sistem” aslında bizi mitolojideki Roma halkının paralarını koruyan tanrıça rolündeki Juno’ya gönderir. Juno, evlilikleri ve çocukları koruması haricinde para, ticaret, savaş ve intikam ile bağlantılı çok derin bir mitosa sahiptir.

Peki bu seyirde nelerle karşılaşabiliriz, önümüzdeki 3 ay nelere gebe?

Öncelikle Juno Boğa gezintisinin Plüton ile kare açılı pozisyonda başlaması pek de iyi değil. Zaten Boğa burcu geçişi ile birlikte Silikon Vadisi Bankasının çökmesi ve Amerika’nın tarihindeki en büyük ikinci banka iflasının yaşanması bir oldu. Artık zaten takip edenleriniz bu tarz büyük asteroit ya da gezegenlerin burç geçişlerinde dramatik olaylar yaşandığını biliyorsunuz. Teknoloji start up firmalarına maddi destek sağlayan bu çok önemli bankanın iflas bayrağını çekmesi aslında Plüton Kova öncesinde teknoloji bağlantılı girişimler ve bunların finansmanı konusunda bir revizyon ve yeniden yapılandırma yapılacağına dair bizlere bilgi veriyor. Plüton’un Kova burcuna geçtiği 24 Mart ve Mars Yengeç seyrinin başladığı 25 Mart tarihleri yine önemle gözlemlenmeli – yine kitleleri ilgilendirecek ve belki toplu kayıplara sebebiyet olacak bir konu ile karşı karşıya kalabiliriz tüm Dünya olarak.

Güney Amerika bölgesi dikkat çekerken ülkemizin doğusu tetik almaya devam edecektir. Büyük yangınların olabileceği yaklaşık iki ay etkili Mars Yengeç süreci Mars’ın güçsüz olduğu ve bu yüzden de saldırgan ve Ay’ın etkisi ile çok dürtüsel davranışlar gözlemleyebileceğimiz bir süreç olacaktır. Tr – Yunan sularında hareketlilik ya da adalara yakın bölgelerde toprak hareketlilikleri olabilir.

Yerleştiği Boğa burcunun yönetici gezegeni Venüs 17 Mart tarihine kadar Koç burcunda Eris ile kavuşumda olacak. Bu da önümüzdeki hafta boyunca seri iflas haberleri, bölünmeler ya da şirket evliliklerinin bitmesine sebebiyet verecektir. Piyasalarda ciddi dalgalanmalar olacaktır. Mars’ın da iletişim gezegeni Merkür ile olan açısı ve işin içine giren Neptün ile Güneş ciddi anlamda bilgi kirliliği, spekülasyon, manipülasyon, kafa karışıklıkları ve paniğe sebep olabilecek gibi. Bir süredir etkilerini hissettiğimiz ve 9 Nisan’a kadar etkisi devam edecek olan Chiron Vesta kavuşum – Pallas karesi de stratejik hatalardan kaynaklanabilecek üzüntü ve kayıpları, gösterdiği gibi kendimizi adadığımız kişi ya da konular, verdiğimiz emekler konusunda pişmanlıklar ya da farkındalıklar gündeme getirebilir. Gökyüzünde pek barışçıl enerjiler yok maalesef.

Venüs’ün Boğa burcuna girmesi ile biraz piyasalar nefes alır ancak bu ikili bu sefer Uranüs’e doğru gidiyor… Venüs’ün canımıza okuyan 8 Kasım 22 Boğa tutulmasına gelmesi ile bu tutulma TAM TETİKLENECEK ve bu enerji açığa çıkarken bir yandan da Uranüs ile tam kavuşum olacak. 8 Kasım tutulmasının işaret ettiği konular net bir şekilde gündeme gelecektir, ilgili yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Bu noktada 30-31 Nisan tarihleri çok kritik! Nurtopu gibi bir gündem kaçınılmaz olacaktır. Web sitemden ilgili yazıya ulaşabilirsiniz. 8 Kasım tutulmasının alt planda 1984 yılı enerjisini de taşıdığını vurgulamak istiyorum. Bundan tam 18 sene önce 8 Kasım 1984 tarihinde aynı 8 Kasım 2022 tarihinde yaşadığımız 16 derece Boğa tutulmasının bir benzeri olmuştu.  O sene yaşananlara benzer konular yine gündeme gelecektir. 1984 yılında başlayan bazı konuların sonlanacağını ve yeni bir dönemin başlayacağını söyleyebiliriz!

16 – 21 Nisan arası evliliklerde ve ortaklıklarda aldanma ve aldatmaların ayyuka çıkabileceği bir süreç. 20 Nisan’da meydana gelecek 29 derece Koç burcunda Güneş tutulması ile bu etki özellikle Yengeç, Oğlak, Koç, Terazi, Akrep ve Başak burçlarının son derecelerinde gezegenleri olanları daha fazla ilgilendirecektir. Merkür ve Venüs’ün pozisyonları da sert bu günlerde! Juno Moneta daha çıkarcı ilişkiler ve Venüs ile bağlantısı evliliğe yönelik olmayan tensel arzular ile bu seyir boyunca karşı karşıya kalacağımızı açık şekilde bizlere anlatmaktadır. Bu süreçte kimse kimsenin ilişkisine karışmasın! Günün sonunda kötü siz olabilirsiniz.

20 Nisan tutulmasında Vulcan Vertex sabitinde dünya genelin askeri olaylar, vatan hainliği, iftiralar, hapis cezaları gibi konuları gündeme getirecektir. Ava gidenin avlanacağı bu dönemde atılan adımlar hassasiyetle düşünülmelidir. Hibrid tutulmalar çok etkili ve uzun süre bu etkileri hissettiren tutulmalardır. 20 Nisan tutulması özelinde Venüs gezegeni 30 Kasım 2020 Ay tutulması derecesine değerek bugüne kadar o tutulma etkisinde tamamlanmamış konular varsa bir de üzerine onları getirecektir.

Tutulmadaki Uranüs’ün sabianı, “Kılıçlar” ve “Meşaleler” arasında sembolik bir savaş; sevgi ile güç; bilgelik ile zorbalık, görüş ayrılıkları ve fikirsel manüpilasyonlarla bizleri karşı karşıya bırakacaktır. Dini konularda propagandalarla karşılaşılabilir. İnsanları yanlış yönlendirebilecek ruhani liderlere yine dikkat edilmeli. Her sakallıya dede demeyiniz! Her kişi ve yapı adeta bir günah keçisi arayacak!

Ufo konusu gündeme gelmeye artarak devam edecek, sahipkıran etkileri iyice kendini göstermeye başlayacak çünkü Plüton bölgeye giriyor. Bir de havadan atılabilecek silahlar, hala havadan gelebilecek zararlar etkisi var – nükleer konusunda yeniden dikkat çekmek zorundayım. Sahipkıran yazım için buraya tıklayınız.

Tutulma esnasında deklinasyon dışı Mars’a bir de Venüs eşlik ediyor  Yok, ağlamıyorum, gözüme bir şey kaçtı! En basit tabiri ile deklinasyon dışı gezegen, o gezegenin gölge yönlerinin dürtüsel şekilde kendini göstereceği, adeta sağa sola savrulurcasına, düşüncesiz, korumasız ve manyakça davranacağına delalettir. Satürn bu ikisini hiç sevmez ve Balık burcundaki pozisyonunda adeta ilahi adaleti sağlamak için önce bekleyip “bakalım neler yapacaklar bir görelim” diyecek ve yaklaşık 2 sene sonra canımıza ot tıkamak için sabırla bekleyecektir.

Yeni aylar ve Güneş tutulmaları başlatıcı enerjiler içerirken takip eden dolunay ya da ay tutulmaları bu konuları netleştirir. Bu noktada tutulmalar bir arada yorumlanmalıdır. Mayıs tutulmasında intihar oranlarında artış dikkat çekiyor. Ani yaşanacak olaylar sonrası gelişebilecek ciddi bereketsizlik ve kıtlık konuları – zaten senelerdir yazdım bu konuyu, o günler geldi çattı. Günlük haberlerde saldırı ya da kim vurduya gitmek gibi olayları sıkça duymaya başlayabiliriz. Bu dönemde tetiklenen bir savaş olursa sonucunda ciddi talan ve taciz konuları yaşanabilecektir. Bu dönemde borç verirken dikkatli olunmalı geri gelmeyebilir. Bazı güç sahibi kişilerin servetine el konulabilir. İran bölgesinden olumlu haberler alabiliriz ancak çok büyük acılarla buna erişilecektir. İdam konuları tartışma olacaktır. Nisan itibari ile hayvan saldırıları, köpek saldırıları ve buna bağlı hayvanlarla alakalı üzüleceğimiz gelişmeler görülebilir.

Nisan tutulmasının ilk tetikleneceği tarih tam da seçim gününün kendisine denk geliyor. Açıkçası 14 Mayıs günü itibari ile iktidarın daha güçlü etikler aldığını görebiliyoruz. Önümüzdeki haftayı ve takip eden günlerde netleştiği belirtilen bazı masaların aslında finalize edilmemiş olabilecekleri ihtimali var. Ülkemizin en yüksek hayrına ve iyiliklerle bu süreci atlatmayı umalım. İkinci tetik Temmuz 2. haftadır. Signifikatör tetiklenmesi ise Haziran 2024 tarihidir yani bu görünümler bir senelik sürecimizi etkileyecektir. Bununla birlikte hibrid tutulmalar diğer hibrid tutulmaya kadar devam eden özel yapılardır. Bu tutulma etkileri çok uzun seneler boyunca kendilerini hissettirecektir.

5 Mayıs Ay tutulması anında Güneş 5 Şubat depremindeki Uranüs’ün derecesine geldiğinden yine deprem ve yer sarsıntıları ile alakalı gündemler dünya genelinde oluşturabilir. Toprağın verimsizliği ve susuz bir kış geçirilmesinden mütevellit bahar yağmurları ciddi sel, taşkın ve heyelanlara sebebiyet verebilir. Af gündeme gelebilir. Çocuklara ve genç kızlarımıza dikkat, sapkınlar yine devrede. Silahlı çatışmalar, polisiye olaylar, kindarlık ve suça meyil… Bağımlılık oranlarında artışlar…

Etkiler kabaca bu şekilde. İyi bir şey pek yok maalesef. Dünya geneli bu sene çok karışırız. Seneye de bitik şekilde kendimizi toplamaya çalışacağız. Bireysel anlamda etkiler ise ancak natal haritaya göre yorumlanabilir ve elbette kişisel bazda çok olumlu gelişmeler de günün sonunda görülecektir. Bu senenin etkilerini öğrenmek için buraya tıklayarak başvuru yapabilirsiniz.

Bu hassas süreçte kişisel olarak biz neler yapabiliriz? Bir kere bu varidatta bir deneyim alanı içinde olduğumuzu ve bu deneyimleri yaşayarak ruhsal yolculuğumuzda mertebe atlamayı hedeflediğimizi unutmamamız, beşeri hayata elbette önem verirken Satürn Balık etkisini arkamıza alıp içsel yolculuğumuzda vakit geçirmemiz, herkesin dürtüsel, kızgın ve tepkisel olacağı bu süreçte ön plana barışı koymamız hayatımızı bir nebze de olsa kolaylaştıracaktır. Herkese güzel hak edişler olsun!

12.03.23

Laden

Yorum yok

Yorum Yaz

. Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Emeğe saygı lütfen

Laden Baygın

BEDAVA
İNCELE